torsdag 15 september 2011

Ett kärt återseende...

Igår fick vi äntligen träffa våra fina vänner Moa och Mio med matte. Vi har längtat så otroligt mycket efter dem den senaste tiden.

 Moa och Mio är våra underbara vänner som vi lärt känna via collieklubben och ohsbk. De är av samma ras som Diezel och Bamze även fast de inte riktigt ser lika dana ut. Det finns nämligen två olika hårlag inom rasen collie. Diezel och Bamze är långhåriga medans dessa två bushundar är av den korthåriga varianten.


Moa & Mio busar
Foto lånat av Ann Karlsson

Vi hade en jättemysig kväll i går: med både promenad, colliebus, träning vid klubben, mycket prat och många härliga skratt tillsammans.

Bamze fick träna på att vara tyst medans jag tränade lite lydnad med Diezel.
Det var mycket nyttig träning för dem båda.Vid 18:30 tiden började sista tillfället av valpkursen. Det var den kursen som jag skulle ha gått med Bamze om han inte hade fått rävskabb.
Vi frågade om det var ok att vi stannade för att titta, för jag kände att det skulle vara nyttigt för lilla Bamze som inte har träffat några hundar de senaste 6-7veckorna.
Instruktören var så snäll så hon sa att vi fick vara med som "störning" vilket var jättenyttigt för oss.Vi fick göra lite olika övningar:

Först fick vi träna på kontaktövningar. Vi började med att stå i en ring, så fick en förare med hund gå slalom mellan de övriga deltagarna. Bamze skötte sig riktigt bra medans de andra deltagarna gick slalom runt oss. Visst var han sugen på att få hälsa på dem, men jag lyckade avleda honom och få han att rikta sitt fokus på mig igen. Han klarade även av att hålla kontakt största delen av varvet, när det var våran tur att gå slalom :)

Vi tränade på hantering. Tandvisning och att främmande människor klämde och kände på hunden. Det var inga problem för våran kille, som verkligen älskar människor.

Vi fick träna inkallning med hunden lös vid möte med annan hund.

Sista övningen som vi var med på var en förbudsövning.
Man fick lägga gott godis på två tallrikar och sen gå i en åtta runt dem och förbjuda hunden att ta godsakerna. Den övningen var inga problem alls, eftersom han aldrig får ta något i matväg utan tillåtelse från mig annars.Det var verkligen jättekul att vi fick vara med vid sista kurstillfället. De pratade om att fortsätta att träffas några gånger till trots att kursen egentligen är slut, så dessa träffat/träningstillfällena tänkte vi oxå hänga med på. Nästa träff blir redan nu på onsdag.

-Det ser vi fram emot...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar