fredag 30 september 2011

Mera agility...

Vårt tredje agilitykurstillfälle:
Den dagen lyckades vi få med oss husse och Bamze. Tyckte det var bra miljöträning för "lillebror" och så ville jag att A skulle se vad kul Diezel tyckte det var med agility.


Den här dagen kopplade vi ihop två hopphinder och långtunneln. Diezel fick börja. Han hoppade över första hindret som var rätt så högt. Men vid det andra så var han troligtvis bara fokuserad på tunneln för han sprang rakt in i det andra hindret med näsan. Han tyckte inte alls att det var kul och  försökte med att krypa under hindret vid nästa försök. Tillslut fick jag honom i alla fall att hoppa och han avslutade med tunneln i världens fart :)
Nästa gång det var våran tur ville han inte heller hoppa. Vi insåg då att han troligtvis blev bländad av solen så vi började i andra änden och då var det inga problem alls.
Nästa hinder att testa var bordet. Det är ett bord som hunden skall hoppa upp på och stanna i fem sekunder innan den får köra vidare.


Vi fick även prova på två balanshinder, gungbrädan och A-hindret. Vid alla balanshinder finns något som kallas för kontaktfält. Det är en markerad sträcka som hunden måste nudda för att klara hindret. Vi lägger ner en stor del av träningen på att hunden skall ha minst en tass (gärna två) på kontaktfälten innan den får gå vidare över hindret. A-hindret var inga problem, Diezel såg ut att tycka det var jättekul och han har verkligen förstått att i det här med agility skall man använda sig av fart. Det är så kul eftersom han inte har så mycket tempo i sig annars. Gungbrädan var lite konstig eftersom den rörde på sig, men även den tyckte han var rolig.

Matte är så glad över att vi äntligen har hittat något som Diezel verkligen älskar, förutom att valla får.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar