Bamzes sida

Bamze-busen kom in i vårt liv i slutet av maj och han har verkligen tagit våra hjärtan med storm. 
Tanken från början var inte alls att vi skulle ha en valp redan nu. Men men, livet blir inte alltid som man tänkt sig och här står vi nu med ett riktigt litet yrväder från Västerås :) 

 Han är mycket föremålsintresserad och hittar på både det ena och det andra när inte matte är i närheten. Tyvärr delar vi inte riktigt samma uppfattning om vad som räknas som meningsfull sysselsättning. Han är envis till tusen och att testa mattes gränser ser han som en liten utmaning. Han har redan lyckas ge mig många gråa hårstrån i förtid.
-Här har jag verkligen fått en grabb att jobba med!! :)


 Denna lilla oslipade diamant tar det mesta i livet med en klackspark  Han är en riktig gosegroda, är otroligt tillgiven och han älskar verkligen människor
Dagarna tillsammans med honom fylls av många härliga skratt, massor av kärlek och han har verkligen visat att han har ett  av guld.

-Tänk vilken tur det är att allt inte blir som man tänkt från början!


"Bamze"
Cool Lines Call Of Duty

född: 22 Mars 2011

Far:  "Rex"  LP1 Springmist´s The Rednex
Mor:  "Loka"  Ullsåsas Coola Lovis

Bamze kommer från kennel Cool Lines i Västerås. Hans mor kallas till vardags för Loka och hon har tidigare fått två valpkullar på kenneln. Till Lokas tredje kull hade Ann precis som Diezels uppfödare sett ut Rex till den lyckliga fadern.

 ♥

 Tanken var ju inte alls att vi skulle skaffa en valp redan nu. Jag hade egentligen tänkt vänta tills Diezel var minst tre år, kanske lite till innan nästa hund skulle få flytta in på gården. Men så blev inte fallet och allt har jag att skylla pappa Rex´s matte för ;)
Av någon "konstig" anledning kunde jag inte riktigt motstå erbjudandet om att få åka med när hon skulle och titta på Rex senaste kull =) 
På väg till Västerås satt jag i bilen och tänkte: Nu skall jag inte falla för någon valp. Jag ska bara med och titta, punkt slut.
Redan när vi kom fram och jag möttes av Loka i dörren så blev jag kär. Hon är nog den absolut trevligaste hunden jag någonsin träffat, i hela mitt liv. Hon hade ett så otroligt fint, mjukt och kärvänligt sätt.
När det sen tultade fram ett gäng, helt bedårande collievalpar, på 5 veckor, så blev jag alldeles knäsvag.
Det var en av valparna som verkligen utmärkte sig. En sobelfärgad grabb utan krage, som såg ut som en riktig liten bamsebjörn. Han höll sig i min närhet hela tiden och det kändes verkligen som att jag var utvald.
Ju längre tiden gick (tillsammans med Loka och valparna) så kände jag bara mer och mer att en valp ur den här kombinationen ville jag inte missa. Val av valp blev det aldrig prat om. Den där lilla bamsebjörnen hade ju redan sett ut sin matte ;)

En vecka senare satt jag och A i bilen på väg mot Västerås igen. Husse var ju oxå tvungen att titta in valparna innan vi bestämde oss.
Övertalning behövdes aldrig. Samma sobelfärgade kraglösa valp gick raka spåret fram till A när vi kom. Sen somnade den lilla raringen i hans knä.

-Vid det laget hade han stulit både mitt och husses hjärta.

 ♥

Tisdagen den 24 maj hämtade vi hem detta lilla yrväder...  
Att Diezel och han är släkt, skulle jag inte ens kunna föreställa mig i min vildaste fantasi. De är verkligen raka motsatserna till varandra. Men det är otroligt roligt att man nu har en hund av varje och jag måste säga att de kompletterar varandra så otroligt bra.
Diezel är det inte alls samma tempo i som Bamze. Han är så otroligt lugn, duktig och skötsam, medans Bamze gärna hittar på saker mest hela tiden, både sånt han får och en hel del som han absolut inte får.

 Han har många riktigt bra egenskaper och det är så roligt med en hund som det är lite fart i. Han är mycket kontaktsökande och han har ett otroligt tempo i allt han tar sig för.
 Det skall alltid vara någonting i hans lilla mun, så man får verkligen vara med och säga ifrån.
Han är otroligt envis och har verkligen en egen vilja när han sätter den sidan till. Det är samtidigt så lätt att träna med honom för han är så allert och arbetsvillig och han fullkomligt älskar att få beröm.
Direkt när han kom hem så började vi så smått med kontaktövningar och det första kommandot han lärde sig var sitt. Han kommer farandes som en virvelvind när jag kallar på honom och han är så otroligt söt när han sätter sig på rumpan fortare än blixten och söker ögonkontakt med sina underbara små mörka "pepparkake"-ögon.
Vi har byggt på med ligg, stanna kvar och fot. Måste säga att han är otroligt rolig att jobba med denna lilla skitunge.

 ♥

Lite vardagsträning ägnar vi oss ju åt hela tiden & lite små roliga trix, vi försöker oss även på lite lydnadsmoment på skoj. Vi tränar både spår och sök vilket Bamze verkligen tycker är jättekul. Vad vi än tar oss för så verkar det faktiskt som om denna lilla grabb hänger på.

Självklart kommer han ju att få vara med ute i fårhagen när han blir lite större. Där hoppas jag att han kommer att lära sig av storebror Diezel´s fina sätt mot fåren.

 Planerna för detta år är att  genomföra ett MH, ad/hd-röntga och ögonlysa honom. Ta oss iväg på ett par utställningar, göra vallanlagstestet och komma igång med träningen på allvar.
I höstas var vi med på lite valpträffar och till våren hoppas jag på någon form av lydnadskurs. Sen får vi väl se vad vi ska pyssla med. Den här grabben har ju verkligen visat att han vill jobba, så framtiden får utvisa vad som ska hända och ske.
Det ska i alla fall bli väldigt spännande att få se vad livet vill med denna lille herre, oavsett vilken riktning det tar.
-Tack Ann för denna ljuvliga guldklimp!!

 ♥