Om mig


Tänkte att det skulle vara trevligt att presentera mig och mitt liv lite bättre:
Ida heter jag och är en "blomsterflicka" på 28år.
Jag är uppvuxen på landet och har alltid älskat närheten till djur och natur.
Min gymnasieutbildning gjorde jag därför på en naturbruksskola och jag inriktade mig på trädgårdslinjen. Det var under gymnasiet jag träffade A, en "bondpojke" från slätten. Som jag kom att dela mitt liv med. 

2003 flyttade jag hemifrån, till stan och en egen lägenhet. När jag tog studenten började jag jobba i en blomsteraffär i närheten. Ett otroligt roligt och skapande yrke, där man får utlopp för sin kreativitet.
Ganska snart upptäckte jag vad jag egentligen redan visste, att livet i stan inte var något för mig. Så efter bara ett år i lägenheten packades allt och flyttlasset gick 2,5 mil rakt ut på landet. Ett val jag aldrig har eller kommer att ångra. Hit kom jag för att stanna kvar.

Vi bor på en gård sedan 7år tillbaka. Här lever vi nu, jag och  min stora kärlek A tillsammans med alla våra djur. Till djurskaran hör:
  • En klok och stilig långhårig collie-kille vid namn Diezel och hans lillebror som vi valt att kalla för Bamze. 
  • Tre stycken supermysiga katter, alla med sin egen charm och personlighet. 
  • Ett akvarium med några guldfiskar. 
  • Mina super söta benbefjädrade dvärghöns.
  • Ett 50-tal får, som får upp emot 80-90lamm varje vår.
  • 6st kor som varje år får varsin kalv & en tjur.
  • Sist men inte minst mina två angora-getter, Simon & Birgit.
Många tycker nog att man är lite "djurgalen". Men jag är så glad över att jag har förmånen att få omge mig med alla dessa underbara individer, som alla har sin egen plats i mitt hjärta.
När inte tiden går åt mina djur, så ägnar jag mig en hel del åt att inreda vårt underbara hem eller att pyssla i trädgården.

Det senaste året har jag även fått upp ögonen för att det finns så otroligt mycket mer att göra med sina hundar, än att bara gå på promenader.Det här med hundträning får mig verkligen att koppla av från allt annat runt omkring och man kan fokusera på att vara här och nu.
Att fundera ut hur man själv skall lyckas få hunden att förstå vad det är man vill att den skall göra, att få se den arbeta och göra det den är skapad för. Att träffas tillsammans med andra likasinnade och träna tillsammans ute, för att sedan avsluta kvällen med en mysig fika.
 Att vistas i skog och mark, ta in den friska luften, känna samspelet med hunden och att utbyta idéer med trevliga och glada "hundmänniskor", det är verkligen något som får mig att fylla på med ny kraft och energi.  

Livet på landet tillsammans med mina underbara colliepojkar bjuder mig verkligen på många härliga stunder.