onsdag 31 augusti 2011

Äntligen!!!


Jag är så himla glad!!!
Äntligen känns det som att jag har fått tillbaka min Diezel igen.


Under sommaren har han inte mått någe bra. Först fick han en besvärlig klåda i öronen. Vi fick någon form av spray som skulle lindra, vilket den gjorde. Men han var trött och slö och det bröt ut några slags sår på örontipparna, såg nästan ut som någon slags skorv och så blev det ytterligare klåda. Behandlingen blev en salva att smörja med och sen även en kortison-kur. 
-Det hjälpte, men han var fortfarande slö och väldigt flämtig.

 Jag har knappt känt igen honom, för han har inte alls varit glad. 
I början av sommaren hade han en fästing. Såret efter den verkar ha kliat massor, för han har inte kunnat låta bli det. Till slut utvecklades det till ett envist fukteksem, som inte ville ge sig. Efter några veckor tyckte jag att han började få klåda lite var stans över kroppen och fortfarande så var han mycket trött. Det kändes som att jag hade en gamal pensionär till hund och vid det här laget började jag bli riktigt orolig. 

Vi fick ta massor av prover. Men inga visade några fel. Veckan efter blossade det upp stora utslag lite var stanns på kroppen på honom och en enorm klåda bröt ut. Det sattes in behandling mot rävskabb, men eftersom Bamze inte hade kliat sig, så fanns en osäkerhet ifall det verkligen var skabb han drabbats av.

Två dagar gick, sen började även Bamze att klia massor och behandling sattes snabbt in.
Diezel fick fortsätta med en låg dos av kortison, för att dämpa hans klåda. Nu är det en vecka sedan vi slutade med det och bara en vecka kvar tills vi ska upprepa behandlingen av skabben (vilket man skall göra efter en månad).

Det skall bli så skönt när behandlingen är över och vi äntligen kommer att kunna träffa våra underbara träningskompisar igen.
Jag är också så glad över att Diezel verkligen mår bättre.
De senaste dagarna känns det som att jag har fått tillbaka min vanliga glada colliekille.

Han är nu glad och sprallig, tycker det är roligt att träna lite, blir inte alls så trött under promenaderna, kommer upp och myser i sängen och framför allt så tycker han att det är jättekul med sin lillebror.
Han bjuder upp Bamze till lek, de stojar och morrar, springer och jagar, brottas och busar mest hela tiden.Bamze & Diezel efter en brottningsmatch.

Tyvärr så har Diezels annars så fina öron börjat att stå upp,
efter att vi har smörjt örontipparna med den där salvan :(Alldeles nyss hade de en rejäl brottningsmatch, men nu ligger tillsammans och sover på golvet bredvid mina fötter. Känner att det även börjar bli dags för mig att krypa till kojs.

Natti natti 

 

1 kommentar:

  1. Vad härligt det låter Ida. Krama dom från oss.

    SvaraRadera